Zorgmassage

Een zorgmassage is een massage voor mensen met een (chronische) ziekte of beperking.  De zorgmasseur behandelt de zorgcliënt als geheel. De massagegrepen zijn traag, ritmisch en mediatief.  De druk bij een zorgmassage is licht. De lichte druk werkt op het parasympatische zenuwstelsel. Zowel de geest als het lichaam ontspant, terwijl er niet op de spieren en weefsels gewerkt wordt. 

Het parasympatische zenuwstelsel is een deel van het autonome zenuwstelsel.  Een groot aantal organen reageren op de invloed van het parasympatisch zenuwstelsel. 

Een zorgmassage kan toegepast worden in alle fasen van het ziekteproces. Zo kan er tijdens een (chemo) behandeling, bij herstel of in een palliatieve setting een zorgmassage gegeven worden. Met de zorgcliënt wordt vooraf besproken welke lichaamsdelen er gemasseerd moeten worden. Het lichaam wordt met zachte handdoeken bedekt. De masseur gebruikt natuurlijke en verwarmde oliën. 

De zorgmasseur werkt discreet, professioneel en zorgt voor een aangename sfeer. 

Indien de zorgcliënt niet in staat is om naar de praktijk te komen, is het mogelijk om de massage aan huis te geven. Bij grote verplaatsingen zullen er verplaatsingskosten aangerekend worden. 

De opleiding van de zorgmasseur is erkend door de Belgische Massage Federatie. 

 

Tarieven:

Holistische zorgmassage            € 60,--

( 60 minuten)

Vlindermassage                                € 60,--

( 60 minuten)